Relax Club
Image default
Anders

Hoe monteer je een lamp aan het plafond?

Bij het monteren van lampen, komt er stiekem nog best wel veel bij kijken. Niet alleen bij led binnenhuis verlichting maar ook bij bedrijven of led magazijnverlichting is dit het geval. Niet alleen de lampen moeten stevig en op de juiste manier  worden vastgemaakt. Ook de elektrische draden horen op een veilige manier aan de lampen te worden gemonteerd. Verder, is het belangrijk om te benoemen dat veranderingen alleen na de elektriciteitsmeter mogen worden aangebracht. De reden hiervoor is dat zowel de meter en alles wat er zich voor deze meter zit, onder verantwoordelijkheid van een energiebedrijf is.

Het uitschakelen van de stroom

Voordat je een lamp op hangt, moet je de stroom uitzetten van de groep waar je aan gaat werken. In deze groep zit namelijk stroom die leidt naar lichtpunten,schakelaars en stopcontacten. Door de kabels uit de centraaldoos te halen, controleer je of er nergens in de groep meer stroomspanning opstaat. Deze kabels hebben meestal ook verschillende kleuren. De bruine kabel is de fasedraad. De functie van deze draad is om stroom aan te voeren. De blauwe draad is er voor de stroom afvoer. Tot slot zijn groene of gele kabels de meeste veilige verplaatsen binnen een groep. 

Het monteren van de nieuwe lamp

Als er geen spanning op de kabels staan dan kan het bevestigen van de lampen beginnen. De oude lamp mag voorzichtig worden losgedraaid,en met de nieuwe lamp worden vervangen. Houd de nieuwe lamp tegen het plafond aan om de juiste lengte te bepalen. Als de lamp iets te laag hangt,kan je het snoer op twee manieren kort maken. De eerste manier is door het snoer een stuk op te rollen. De tweede manier is door het snoer juist af te knippen en te strippen. Strippen houdt in dat je snoer, laag voor laag blootstelt. Naast de behuizing van de lamp zit er in de doos van de nieuwe lamp ook een plafondbeugel om een lamp aan het plafond te bevestigen. Bij behuizingen die zijn voorzien van KEMA-merk weet je zeker dat deze behuizingen veilig en van goede kwaliteit zijn. De plafondbeugel schroef je op de plek waar de lamp moeten komen te hangen. Zodra je deze stappen hebt afgerond, plaats je de kabels voorzichtig weer in de centraaldoos weer terug. En voilà, je lamp is nu aan het plafond gemonteerd!

https://nl.schreder.com/nl/oplossingen/magazijnen-logistiek