Relax Club
Image default
Varen

7 redenen om Just Marine te bezoeken als dé watersport specialist

Als u graag het water op gaat met een boot. Zoek u natuurlijk altijd naar een mooie boot om dit te doen. Bij Just Marine kunt u verschillende boten en boot benodigdheden vinden. Maar waarom zou u voor Just Marine kiezen? In dit artikel worden 7 redenen besproken, zodat u kunt zien dat u bij ons aan het goede adres bent.

Reden 1: Verhuur.

Wilt u geen boot aanschaffen, of eerst kijken of het varen wel iets voor u is? Wij verhuren ook diverse boten. In de verhuur hebben wij ook boottrailers, zo hoeft u deze niet gelijktijdig met uw boot aan te schaffen.

Reden 2: Onderhoud.

Ook voor het onderhoud aan uw boot bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn de nummer 1 in de regio Alkmaar voor het onderhoud van uw boot.

Reden 3: Voor elke portemonnee een geschikte boot.

Wij verkopen zowel nieuwe boten als occasions. Zo kan u in elke prijsklasse een mooie boot kopen. Wilt u eerst kijken of een boot wel iets voor u is? U kan natuurlijk altijd gebruik maken van onze verhuurservice. Zo hoeft u niet gelijk een grote aankoop te doen, zonder dat u weet of een boot iets voor u is.

Reden 4: Een groot assortiment.

Wij verkopen zeer veel verschillende soorten boten. Zoals bovenstaand al benoemd is zowel nieuw als occasion. Verschillende boten die wij verkopen zijn: rubberboten, RIB boten, sloepen, consoleboten, aluminium boten, karperboten en pontonboten.

Rubberboten zijn de goedkoopste categorie. Toch zijn deze boten wel erg solide. Een rubberboot is ook makkelijk te vervoeren. Een rubberboot is niet alleen goedkoper in aanschaf, maar u heeft ook geen stallingskosten voor deze soort boot. Mocht u wel stalling nodig hebben, Just Marine biedt ook mogelijkheden tot stalling van uw boot.

Een RIB boot staat voor Rigid Inflatable Boat. Deze boot is ook voor een groot deel van rubber. Echter is de bodem van een harder materiaal gemaakt. Voor de bodem wordt vaak polyester of aluminium gebruikt. Aan de bodem worden tubes vastgemaakt. Tubes zijn dikke opblaasbare randen, welke gevuld zijn met lucht. Anders dan bij een reguliere rubberboot, worden RIB’s vaak wel vervoerd met een trailer, omdat de tubes vaak niet leeg gelaten worden. Door de hardere bodemplaat heeft de RIB vaak betere vaareigenschappen als een reguliere rubberboot. In combinatie met een sterke buitenboordmotor, kunnen RIB’s vaak hoge snelheden behalen.

Een aluminium boot is een prima lichtgewicht boot. Aluminium boten werden door hun eigenschappen vroeger veel gebruikt bij de visserij. Tegenwoordig zijn ze ook zeer geschikt voor de plezier vaart. Het zijn fijne lichte boten die goede vaareigenschappen hebben. Ze hebben vaak een lange levensduur. Aluminiumboten brengen vaak ook nog veel op bij inruil. Door het lichte gewicht is deze boot ook makkelijk op uw trailer te plaatsen. Op deze manier bent u enorm vrij, in welke wateren u wilt varen en kunt u dit ook lekker afwisselen.

Een sloep is vaak net een prijsklasse duurder. Deze boot kan van verschillende materialen gemaakt worden. Zo kan gekozen worden voor hout, aluminium of bijvoorbeeld polyester. Hout is zwaar en heeft veel onderhoud nodig. Een aluminium sloep is een stuk lichter en heeft amper onderhoud nodig. De meeste sloepen voor de pleziervaart worden van polyester gemaakt. In sloepen zijn er veel verschillende soorten en maten. Voordat u een sloep aan gaat schaffen, is het verstandig na te denken over met hoeveel mensen u de sloep wilt gaan gebruiken. Waar u ook over na moet denken, is wat voor tochten u met uw sloep wilt gaan maken. Wilt u bijvoorbeeld wel of niet kunnen overnachten op uw sloep? Op een sloep zijn ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een koelkast of chemisch toilet aan boord.

Bij Just Marine worden zelfs pontonboten verkocht. Deze boten zijn wat groter. Pontonboten kunnen goed gebruikt worden om aan te leggen bij een woonark. U heeft op deze manier een vaarbaar terras. Bij Just Marine kijken wij altijd naar de eisen welke plaatselijk gelden, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam waar geen gemotoriseerde boten mogen komen op de grachten. Wij bieden verschillende mogelijkheden in elektrische motoren.

Reden 5: Verschillende soorten motoren te koop.

Bij Just Marine zijn verschillende soorten motoren te koop. Wij verkopen verschillende merken buitenboordmotoren waaronder: Suzuki, Honda, Mariner, Mercury en Selva. Van Suzuki zijn wij officiële dealer. Suzuki koopt verschillende motoren welke variëren van 2,5 tot zelfs 350 PK. De motoren van Honda gaan tot 150 PK, maar zijn ook erg betrouwbare motoren. Mariner heeft motoren van 2.3 tot 20 PK. Selva bied motoren aan van 8 tot 40 PK. Dus u ziet wij bieden veel verschillende mogelijkheden aan voor een buitenboordmotor. Bij Just Marine kunnen wij ook het onderhoud aan uw motor verzorgen.

Bij Just Marine verkopen wij ook elektrische buitenboordmotoren van verschillende merken waaronder: Torqeedo, Talamex, Flovers en Haswing. Een Elektromotor zorgt voor een stille vaar ervaring. Zo kunt u nog meer genieten van de natuur om u heen. Elektrische motoren doen tegenwoordig niet altijd meer onder voor een standaard buitenboordmotor. Vooral de elektromotor van Torqeedo heeft een hoog vermogen en heeft hierdoor vergelijkbare eigenschappen met een benzine motor.

Reden 6: Ook boottrailers te koop en te huur.

Wij verkopen en verhuren verschillende soorten boottrailers. Voor elke boot is een andere trailer geschikt. Boottrailers worden onderverdeeld in de categorieën: motorboot trailer, sloeptrailer, rubberboot trailer en rib boottrailer. Op een motorboot trailer zijn vaak kielrollen, kimrollen, boegsteunen, een lier en een liersteun aanwezig. Op deze manier zorgen ze niet alleen voor veilig vervoer van uw boot, maar zorgt de trailer ook voor een goede ondersteuning om de boot in en uit het water te halen.

Reden 7: Persoonlijk en deskundig advies en altijd een grote voorraad.

Dus wilt u graag persoonlijk en deskundig advies en veel keuze? Kom dan een keer kijken bij Just Marine. Wij hebben altijd een groot assortiment om uit te kiezen en een grote voorraad.

https://www.justmarine.nl/