Relax Club
Image default
Anders

Tips voor het vinden van een huurwoning

Tegenwoordig kan het best nog een uitdaging zijn om een geschikte huurwoning te vinden. Vooral studenten merken de laatste jaren dat het steeds moeilijker wordt. Zo zijn steden zoals Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Maastricht tegenwoordig met een groot woningtekort aan het kampen. Ook voor starters kan het moeilijk zijn om een huurhuis te vinden dat binnen hun budget ligt. Wil jij binnenkort een huurwoning vinden? Lees dan de onderstaande tips om te verzekeren dat jij een prachtige woning kan vinden.

Wensen

Waar je als allereerst over moet nadenken zijn de wensen die je hebt voor je woning. Wat is iets dat sowieso in je huurwoning moet zitten? Wat zijn dingen die je wel fijn lijken, maar niet nodig zijn? Wat zijn dingen die je dus echt totaal niet wilt in je woning? Het is belangrijk om realistisch te blijven bij de wensen die je hebt vergeleken met je budget. Zo is het waarschijnlijk erg onrealistisch om een volledig ingericht appartement te zoeken voor vijfhonderd euro in de maand. Soms zul je ook bepaalde wensen moeten weg laten vallen. De woningmarkt is momenteel erg overbelast en competitief, dus je zult misschien niet de perfecte woning vinden. Hou je opties dus open en probeer niet te verwachten dat al je wensen aan een huurwoning vervuld zullen zijn.

Makelaar

Je kunt er voor kiezen om via een makelaar een huurwoning te vinden. Makelaars zijn nog steeds de betrouwbaarste manier om een huurwoning te vinden, zij gaan vaak ook echt opzoek naar een woning die specifiek bij jouw wensen past. Een makelaar kan alleen wel erg duur zijn. Wanneer je op een strakker budget zit en geen makelaarskosten wil betalen heb je genoeg andere opties waar je naar kunt kijken.

Facebook

Tegenwoordig zijn er genoeg online Facebook groepen voor elke stad die dagelijks nieuwe woningen aanbieden. Wanneer je weet dat je wilt gaan huren kun je beter ook zo snel mogelijk lid worden van dit soort groepen en veel reageren. Het vervelende aan Facebook is wel dat je vaak geen reacties krijgt en dat de kans groot is dat er al honderd reacties voor jou staan. Zet Facebook meldingen voor de groep aan en stuur zo snel mogelijk berichten. Het is ook slim om altijd een leuk berichtje over jezelf erbij te sturen, zorg ook dat je een profielfoto hebt. Zo weet de verhuurder met wie hij of zij te maken heeft.

Online

Je kunt tegenwoordig ook online huurwoningen vinden via Huurstunt. Huurwoningen vinden via Huurstunt is makkelijk en goedkoper. Je hoeft hier veel minder te betalen dan bij een echte makelaar en er is een dagelijks nieuw aanbod van kamers en appartementen.

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/