Relax Club
Image default
Feesten

Welke smaak champagne past bij jou?

Dat alcohol een perfect middel is om lekker mee te relaxen is algemeen bekend. Een dranksoort die daar helemaal goed voor is, is champagne. Toch smaakt champagne lang niet altijd hetzelfde. Dit heeft met de verschillende smaaktypes te maken. In deze blog leggen wij de belangrijkste verschillen van de smaken uit, zodat jij weloverwogen een keuze kunt maken voor de beste smaak.

Brut

Het meest bekende smaaktype champagne is Brut. Dit type heeft een licht zoete, gistachtige smaak. Het alcoholgehalte is bij brut champagne ook lager, waardoor het een goede keuze is als je op zoek bent naar iets lichts.

Extra brut

Wil je je champagne nog droger, dan is de extra brut misschien iets voor jou. Het alcoholpercentage is lager dan dat van de brut en de toegevoegde suiker ontbreekt bijna volledig. Dit type is een stuk exclusiever en wordt daarom lang niet door ieder merk geproduceerd. Echter premium merken zoals De Venogne champagne hebben wel een aantal flessen extra brut in het assortiment.

Sec

Een zoetere soort champagne is de sec. Deze soort heeft een hoger gehalte aan alcohol en suiker. De smaak is ook merkbaar zoeter dan die van de brut. Ideaal dus als je niet zo van droge wijn of champagne houdt.

Demi-sec

Dit type is nog zoeter dan sec en bevat veel suiker. Ook bij dit type is het alcoholgehalte relatief hoog. Demi sec champagne is dan ook voor de echte zoetekauw. 

Demi-sec Natuur

De demi-sec nature lijkt sterk op de gewone demi-sec, maar met één groot verschil: hij bevat geen toegevoegde suiker. Ben jij een zoetekauw, maar ook bewust bezig met de inname van suikers? Dan is dit smaaktype perfect voor jou.

Rosé

Rosé champagne wordt gemaakt van rode druiven en heeft een rozige kleur. De smaak is fruitig en lichtjes zoet. Dit is de enige soort champagne die roze van kleur is en ligt qua smaak dan ook het dichtste bij rosé.

Blanc de noirs

De blanc de noirs wordt gemaakt van rode druiven, maar alleen het sap van de druif wordt gebruikt. Hierdoor krijgt de champagne zijn witte kleur. De smaak is droog en vol.

Conclusie

Het perfecte smaakttype champagne is volledig afhankelijk van jouw eigen smaak. Weet je nog niet wat jouw smaak is? Probeer dan een aantal flessen met verschillende zoetheid te proberen en te testen. Zo weet jij voor de volgende keer precies welk smaakttype het beste bij jou past.