Relax Club
Image default
Verzamelen

Deze alledaagse tassen zijn stijlvol en functioneel

Deze alledaagse tassen zijn stijlvol en functioneel 

Een tas is een belangrijk mode-item. Die moet niet alleen een beetje matchen met je outfit, maar ook functioneel zijn. Daar komt nog bij dat de tas een stootje moet kunnen hebben en dat je er veilig een laptop in met je mee kunt nemen. Op zoek naar passende tassen. 

Je staat er misschien niet bij stil, maar een product dat je vrijwel iedere dag gebruikt is je tas. Je draagt een tas naar kantoor, tijdens het shoppen, naar de sportvereniging, naar school, als je naar je oma gaat en als je een weekendje op pad gaat. Geen dag zonder tas dus. 

Waar je waarschijnlijk ook niet bij stilstaat is dat een tas in dit geval geen niemendalletje is. Deze moet niet alleen functioneel maar vooral ook sterk en stevig zijn. En dan wil je ook nog dat je er met je tas stijlvol uitziet. Een hele kluif voor ontwerpers van tassen. 

Functionele tas waar een laptop in past

De meest functionele tassen zijn wel de tassen waar een laptop in past. Nu zijn er verschillende formaten laptops. Let daarom goed op als je zo’n tas aanschaft. Zorg ervoor dat je bij een 17 inch laptop kiest voor een 17 inch laptoptas dames. Voor heren geldt natuurlijk hetzelfde. Vooral als je online een tas bestelt, is het belangrijk goed naar het formaat te kijken en de juiste tas te bestellen. 

Die laptoptassen zijn functioneel omdat ze een apart laptopvak hebben van het formaat 17 inch. Het vak sluit met een rits of klittenband, zodat de laptop er veilig in blijft zitten. Vaak is zo’n laptopvak gewatteerd zodat het een stootje hebben kan. De laptop zal niet snel beschadigen. Wel zo’n fijn gevoel. 

Hetzelfde geldt natuurlijk voor bijvoorbeeld laptoptassen 14 inch. Het kleiner formaat laptop past exact in het vak en daarnaast is er nog ruimte voor allerhande papieren, mappen, boeken en ga zo maar door. De meeste laptoptassen hebben meerdere vakken, zijn van een stevig materiaal zoals leer of polyurethaan gemaakt en dragen heel comfortabel. 

Rains tassen kunnen een stootje hebben

Eén van die tassen is een Rains tas. Het voordeel hiervan is, zoals de merknaam al duidt, dat de tas waterdicht is. Het merk is Scandinavisch van oorsprong maar heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Het weer in het hoge noorden heeft ervoor gezorgd dat deze tassen alle weersomstandigheden kunnen doorstaan. De makers hebben zich nationaal georiënteerd en het internationaal weggezet. Bovendien lijkt ons Hollandse weer in alle opzichten op dat in Scandinavië. We hebben iets minder sneeuw misschien, maar even zoveel regen. 

Rains laptoptassen en rugzakken zijn gemaakt van een lichtgewicht en sterk polyester met een PU-coating. Dat hoef je niet helemaal uit te zoeken, dat is gewoon zo en dat geeft jou de zekerheid dat jouw laptop hier ook veilig in kan worden meegedragen. De tassen voldoen bovendien aan de normen van REACH (European chemical standards) en hebben het EcoTex certificaat. Met een goed gevoel kun je deze Rians tas dragen.