Relax Club
Image default
Reizen

Reistips en aankooptips voor de trein

Ben je van plan om binnenkort een dagje weg te gaan of misschien zelfs een heel weekend weg te boeken? Goedkope treinkaartjes kunnen dan een uitkomst bieden. In het verleden werden er vaak dagkaartacties aangeboden, maar tegenwoordig zijn er ook andere producten te koop met korting.

Kijk ook op: www.goedkoop-treinkaartje.nl

Op deze pagina vind je verschillende reistips om goedkope treinkaartjes te scoren. Ontdek de mogelijkheden en reisproducten die er zijn om voordelig per trein te reizen.

Reistips voor de trein

Reistips voor internationale treinreizen

 1. Boek uw treinkaartjes van tevoren: Net als bij binnenlandse treinreizen, is het vaak voordeliger om uw internationale treinkaartjes van tevoren te boeken.

 2. Controleer de vereisten voor reisdocumenten: Afhankelijk van het land waar u naartoe reist, kunnen er verschillende vereisten zijn voor reisdocumenten zoals paspoorten en visa. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze vereisten voordat u op reis gaat.

 3. Controleer de bagageregels: Verschillende treinmaatschappijen hebben verschillende regels met betrekking tot bagage. Controleer deze regels voordat u uw reis boekt en pak dienovereenkomstig in.

 4. Controleer de treinroute en overstappen: Sommige internationale treinroutes vereisen overstappen. Controleer de treinroute zorgvuldig voordat u uw kaartjes boekt en plan uw overstappen dienovereenkomstig.

 5. Houd rekening met eventuele taalbarrières: Afhankelijk van het land waar u naartoe reist, kan de voertaal anders zijn. Zorg ervoor dat u zich hierop voorbereidt door bijvoorbeeld vertaal-apps te downloaden.

 6. Neem de tijd: Internationaal treinreizen kan meer tijd in beslag nemen dan vliegen. Plan dienovereenkomstig en zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om eventuele vertragingen of overstappen op te vangen.

 

Aankooptips voor goedkope treinkaartjes

 • Koop uw treinkaartjes tijdens daluren: Over het algemeen zijn treinkaartjes goedkoper buiten de spitsuren, zoals op werkdagen voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.00 uur, en na 18.30 uur.
 • Maak gebruik van kortingskaarten: Er zijn verschillende kortingskaarten beschikbaar die korting bieden op de reguliere prijs van treinkaartjes. Voorbeelden zijn de NS-Kortingskaart, kortingskaarten voor studenten, ouderen en andere groepen.
 • Reis met een groep: Als u met een groep van minimaal 4 personen reist, kunt u gebruik maken van de groepskorting die NS aanbiedt.
 • Boek uw treinkaartjes vooraf: Treinkaartjes zijn vaak goedkoper als u ze van tevoren boekt. U kunt tot 180 dagen van tevoren uw treinkaartje boeken.
 • Maak gebruik van acties en aanbiedingen: NS biedt regelmatig acties en aanbiedingen aan, zoals de Spoordeelwinkel en de NS Dagkaart. Houd deze in de gaten om te besparen op uw treinreis.
 • Overweeg alternatieve vervoersmiddelen: Als de trein te duur is, kunt u overwegen om te reizen met de bus, auto of fiets. In sommige gevallen kan dit goedkoper zijn dan met de trein reizen.
https://www.goedkoop-treinkaartje.nl