Relax Club
Image default
Huisdieren

Welke vulling is het meest geschikt voor mijn hond?

Ben je op zoek naar de juiste vulling voor een hondenmand of wil je de fietskar hond comfortabeler maken? De vulling die voor jouw hond het fijnste is hangt van het ras en van de persoonlijkheid van je hond af.

Foam vulling

Een hondenmand gevuld met foam is in vergelijking met polyestervulling vast. Het bestaat uit één geheel en je voelt dus geen losse vlokken vulling. Foam wordt gekenmerkt door de goede vering en als je hond de mand uit stapt, zal de vorm weer snel terugvallen naar het origineel. Kies in de winter een foam vulling en in de zomer een polyester vulling.

Polyester vulling

De meeste hondenmanden zijn gevuld met een polyester vulling. Over het algemeen geeft dit een warm gevoel en de vulling vormt zich aan het lichaam en de houding van je hond. De hondenmand gevuld met het polyester materiaal kent twee vormen. Een vaste vorm en een vaste vorm. De polyester hondenmand zijn uitgerust met een vulling die erg zacht en comfortabel aan voelt.

Orthopedisch memory foam

Ook voor de honden die last hebben van gewrichten bestaat er perfecte hondenmand vulling. Een hondenmand met orthopedisch memory foam ondersteunt het lichaam van je hond en dit maakt er erg geschikt voor iedere hond die met gewrichtsproblemen kampt.

De memory foam hondenmand is voornamelijk voor honden met artritis, reuma en andere gewrichtsproblemen een verlichting voor de pijn. Doordat het foam zich niet permanent laat vormen kan je hond er elke keer weer opnieuw op gaan liggen, maar zodra je hond de mand uitstapt veert het memory foam weer terug. De vulling zakt dus niet door en je hond heeft iedere keer weer opnieuw het gevoel dat hij voor de eerste keer de hondenmand gebruikt.

https://sloffen24.nl/