Relax Club
Image default
Eten

Smaken bubble tea

Tegenwoordig komt het begrip bubble tea steeds vaker voor. Het drankje wint aan populariteit in de samenleving, maar wat is dit precies? Bubble tea bestaat uit een combinatie van ijsgekoelde of hete gezoete thee met melk. Door het mixen van het ijs met de melk ontstaan de welbekende bubbels waar het haar naam aan te danken heeft. Deze bubbels zorgen voor de schuimige laag op de bovenkant van het drankje. Het drankje is ontstaan in Taiwan, maar is inmiddels ook veelal verkrijgbaar in Nederland. Zo is de bubble tea verkrijgbaar in Nederland bij een ijssalon Eindhoven.

Smaken bubble tea

Bubble tea zijn er in veel verschillende smaken en kleuren. Bij de bubble tea zijn de fruitsmaken het meest populair. Enkele voorbeelden van populaire fruitsmaken zijn:

  • Aardbei
  • Appel
  • Banaan
  • Kiwi
  • Kokos

Naast de bekende fruitsmaken, zijn de bubble tea beschikbaar in andere smaken zoals koffie, chocolade en mokka. Doordat de bubble tea in doorzichtige bekers worden geschonken, is het mooie effect van de bubble tea zichtbaar in de beker. Juist daarom worden deze drankjes veelal op foto’s gezet, omdat ze mooie resultaten geven voor social media accounts. Om de bubble tea een bijzondere twist te geven is de bodem van een bubble tea gevuld met tapijoca balletjes. Deze balletjes geven een smaak van fruit af, waardoor de bubble tea extra verfrissend smaakt. Doordat de bubble tea standaard met een extra dik rietje geserveerd wordt, is het mogelijk om deze balletjes te nuttigen.

Is bubble tea gezond?

De basis van een bubble tea bestaat uit thee met melk. In principe kan daardoor vastgesteld worden dat een bubble tea redelijk gezond is. De meeste suikers zitten in de toevoeging van de smaakt. Daardoor bevat een portie bubble tea gemiddeld 271 calorieën. De verdeling is dat de bubble voor 10% uit vet bestaat, 86% koolhydraten en 4% eiwit.

Waar kan ik bubble tea kopen?

Een bubble tea kunt u op verschillende plekken verkrijgen. Ten eerste kunt u ze zelf maken. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die pakketten aanbieden waarmee u uw eigen bubble tea kunt maken. Ook deze zijn in verschillende smaken beschikbaar. De meest gangbare manier om uw bubble tea te verkrijgen is deze te kopen in een winkel/salon die daar gespecialiseerd in is. Hierdoor weet u zeker dat de bubble tea u smaakt en verkleint u de kans op een negatieve ervaring. Als u in de omgeving van Eindhoven woont, denk er dan eens aan om uw bubble tea in Eindhoven te halen.

https://www.zinin-ijsenchocolade.nl/bubble-tea-eindhoven/