Relax Club
Image default
Eten

De perfecte koffiesoorten om mee te relaxen

Het drinken van koffie is voor velen een ultiem genietmoment. Daarom is het belangrijk om deze drank serieus te nemen. Er zijn vele soorten koffie om uit te kiezen. Maar welke is geschikt voor jou? Ga je bijvoorbeeld liever voor lungo koffie of toch de snelle nespresso? In dit artikel nemen we je mee in de zoektocht naar de perfecte koffie. Lees verder!

Een heerlijke nespresso

Nespresso is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in koffiecups. Nespresso cups kopen is een verstandige keuze. Dit komt doordat ze beter zijn voor het milieu. Ze gaan namelijk verspilling van overtollige koffie tegen. Daarnaast is de koffie snel gezet en zijn er verschillende smaken beschikbaar.

Neem je tijd met lungo koffie

Lungo is een koffiesoort met een lang extractieproces. Dit betekent dat je de tijd moet nemen om deze koffie te zetten. De bereidingswijze komt overeen met dat van een espresso. Er wordt echter veel meer water toegevoegd. Het lange extreren zorgt voor een sterkere en bittere smaak. Daarnaast zit er uiteindelijk meer cafeïne in.

Niet zo’n grote fan van sterke koffie? Neem dan een macchiato!

Is de bittere smaak van koffie echter niks voor jou? Dan kun je een macchiato drinken. Deze koffiesoort bestaat voor een groot deel uit hete melk en melkschuim. Hierdoor is er slechts een hint van de koffiesmaak. Een macchiato is ook geschikt om ‘s avonds te drinken. Er zit namelijk weinig cafeïne in.

Koffie zonder cafeïne is verstandig in de avond

Na een lange werkdag heb je vaak behoefte aan een bak koffie. Het is echter niet verstandig om dan koffie met cafeïne te drinken. Cafeïne zorgt er namelijk voor dat je meer energie krijgt en opgewekt blijft. Dit zijn geen wenselijke effecten voordat je naar bed gaat. Cafeïne kan voor zo’n 8 uur lang werken. Drink daarom vanaf drie uur ‘s middags geen koffie met cafeïne meer. Ga in plaats hiervan voor decaf koffie. Dus, welke koffie past bij jou? Probeer een aantal soorten uit en maak een verstandige keuze!

https://dekoffiejongens.nl/lungo-koffie/