Relax Club
Image default
Buitenshuis

Waar let je op bij de aankoop van een trampoline

Het is zover, je bent erover uit dat er een trampoline in de tuin komt. Hartstikke leuk natuurlijk! Maar, hoe vind je nu de beste trampoline, voor jouw tuin en voor jouw kinderen. Oké en misschien ook wel gewoon voor jezelf. Want, zeg nu zelf, het is best leuk om heerlijk in de tuin te springen. Een beetje beweging kan iedereen wel gebruiken, toch?

Inground trampoline

Ten eerste is het fijn om te bepalen of je wel of geen zogenaamde inground trampoline wil hebben. Dat is een trampoline die, zoals de naam al doet vermoeden, in de grond zit. Je springt dan dus op gelijke hoogte met bijvoorbeeld het zand of het gras dat er omheen staat. Nou ja: zo’n 20 cm boven de grond om precies te zijn.

Het voordeel van een inground trampoline? Dat is dat het op- en afstappen wat makkelijker gaat en dat zorgt dus voor minder ongelukken. Meestal kun je wel ergens in de tuin een gat graven, voor de trampoline. Dit kun je trouwens zelf doen of je laat dit doen door een bedrijf, dat hier ervaring in heeft. Wil je echter de trampoline ook een keer opruimen? Dan is een inground trampoline dus niet geschikt. Al met al heeft een trampoline in de grond wel de voorkeur.

Trampoline met en zonder veiligheidsnet

Oké, mooi is anders, vinden de meeste mensen. Maar er gebeuren relatief veel ongelukken met trampolines zonder veiligheidsnet er omheen. Ook hier geldt dus dat dit eigenlijk de voorkeur heeft. Het veiligheidsnet geeft ook zeker een meer gerust gevoel.

Kwaliteit, prijs, grootte en draagkracht

Je moet niet alleen kiezen, voor wel of geen inground trampoline in de grond en met en zonder veiligheidsnet. Je moet ook weten hoe veel ruimte je hebt en kwijt wil voor de trampoline. Daarnaast moet je weten, wat de trampoline aan moet kunnen. Ook voor trampolines kan gelden dat goedkoop duurkoop is. Kwaliteit is en blijft natuurlijk belangrijk. Het gaat er uiteindelijk om dat je er nog lang plezier van gaat hebben. En, heb je er trouwens al over nagedacht of de trampoline rond of vierkant moet zijn?

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/inground-trampolines