Relax Club
Image default
Auto

Moet je in de winter stoppen met het rijden op je elektrische scooter?

Rijden op een elektrische scooter voor volwassenen is een geweldige manier om je te verplaatsen. Het is leuk, bespaart kosten en helpt het milieu door vervuiling te voorkomen. De ervaring is echter anders als het winter is, omdat het weer verre van perfect is.

Moet je in de winter stoppen met het rijden op je elektrische scooter?

Ja! U kunt in de winter op een elektrische scooter rijden, maar zoals u waarschijnlijk zult merken, zal het rijden op uw scooter in de winter heel anders en arbeidsintensiever zijn. Dat gezegd hebbende, net zoals we allemaal een beetje extra voor onszelf moeten zorgen tijdens de koudere maanden, kan hetzelfde gezegd worden over je scooter accu. Hoewel kaabo niet bang is voor een beetje regen en ijs, zal je e-scooter het erg waarderen als je hem extra verzorgt tijdens de winter. Hier zijn enkele tips om in de winter een heerlijk seizoen te hebben met een kaabo e-scooter.

Heeft koud weer invloed op je scooter?

De meeste scooters gebruiken lithium-ion- of loodzuuraccu’s als stroombron. Het koude weer kan deze batterijen aantasten, vooral als de temperatuur onder 0° C (32° F) zakt. Wanneer dit gebeurt, verliest de accu van de scootmobiel langzaam zijn totale capaciteit en wordt onbruikbaar als dit gedurende een lange periode gebeurt.

Een batterij die u bijvoorbeeld gewoonlijk 40 kilometer vervoert na elke oplaadbeurt in de zomer, vervoert dezelfde rijder in de winter 20 kilometer. U zult dus alle vereiste stappen moeten nemen om ervoor te zorgen dat uw scootmobiel een gezonde en betrouwbare accu heeft voor wanneer u hem nodig heeft. U moet ervoor zorgen dat u uw scootmobiel binnenshuis opbergt of de accu meeneemt als u niet genoeg ruimte heeft. Als u dit doet, voorkomt u dat de batterij beschadigd raakt.

Scooter accu snel leeg in de winter

Batterijen slaan energie op en produceren deze via chemische processen die optimale temperaturen vereisen. De koude winter beïnvloedt het vermogen van de batterij om energie op te slaan en vrij te geven door de chemische processen te vertragen. Verhoogde blootstelling aan koud weer kan uiteindelijk leiden tot een degradatie van de batterij tot het punt waarop deze kan opladen, een lading kan vasthouden of stroom kan verdelen. Het kan zijn dat u uw batterij vaker moet opladen dan in eerste instantie nodig was en toch minimale resultaten krijgt voor uw inspanningen.

Veiligheid is belangrijk tijdens het rijden op een elektrische scooter op elk moment van het jaar. In de winter neemt de noodzaak om op veiligheid te letten echter toe omdat er meer gevaren op de weg zijn. Een verborgen stukje ijzel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een berijder van de scooter vliegt.

Als het sneeuwt, neemt de behoefte aan een helm toe omdat het gemakkelijker is om uit te glijden en te vallen in natte omstandigheden. Het is belangrijk om het hoofd te beschermen tegen een mogelijke val, omdat hoofdletsel ernstig en levensbedreigend kan zijn.

Draag ook elleboog- en kniebescherming om kneuzingen en snijwonden te voorkomen, aangezien dit de lichaamsdelen zijn waarop u waarschijnlijk zult landen tijdens een val.

Het is raadzaam een ​​bril te dragen om tranen in uw ogen te voorkomen, wat gevaarlijk is als u snel beweegt en vooruit moet kijken. Je ogen produceren tranen als ze met hogere snelheden in contact komen met ijskoude lucht. Een bril blokkeert de meeste lucht die uw ogen binnendringt.