Relax Club
Image default
Anders

Veilig een waterpijp gebruiken

Een waterpijp ziet er waarschijnlijk iets ingewikkelder uit dan dat hij eigenlijk is. Wel moet je weten hoe hij werkt voordat je de waterpijp daadwerkelijk zou willen gebruiken. We zetten een paar dingen op een rijtje die zou moeten weten.

De verschillende onderdelen inclusief Shisha kop

Een waterpijp bestaat uit veel verschillende onderdelen met ieder een functie. Het belangrijkste onderdeel is de lange stang. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer plezier je van een waterpijp zult hebben. Verder heb je de vaas voor het water en de shisha kop voor de tabak. Bij de pijp horen ook rubbertjes en een ventielkogeltje die zorgen voor de goede luchtstroom. Extra onderdelen die je nodig zult hebben zijn een kolentang, een kolenschaaltje en aluminiumfolie.

Spoedcursus pijp in elkaar zetten

Je begint met het vullen van het vaasje met water. Die hoeveelheid is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. Het zal ook even duren voordat je de juiste hoeveelheid hebt bepaald. Heb je de juiste hoeveelheid te pakken, dan kun je een markering aanbrengen voor volgende keren. Het is belangrijk dat de stang die je gebruikt luchtdicht is verbonden met de vaas. Hiervoor gebruik je een afsluitrubber. Het is geen ramp als het niet goed afgesloten is, maar hierdoor krijg je dunnere rook.

Shisha kop klaarmaken

Vervolgens is het tijd om de tabak in de shisha kop te leggen en goed over de oppervlakte te verdelen. Het is belangrijk om de kop goed  af te sluiten. Dit kun je het best doen met aluminiumfolie. Daarna moet je er enkele gaatjes in prikken met een tandenstoker of satéprikker. Als laatste plaats je het rubbertje van de kop op de bovenkant van de pijp. Zorg ervoor dat deze niet te groot zijn en gelijk verdeeld zijn over het oppervlakte. De meeste waterpijp rokers prikken drie rondjes van buiten naar binnen. Let erop dat de kop recht staat en luchtdicht is aangesloten

Waterpijp schoonmaken

Het is aan te raden om je waterpijp goed schoon te maken. Je hebt daar geen schoonmaakmiddelen voor nodig; warm water is voldoende. Als je met verschillende smaken wilt experimenteren, is het ook aan te raden om de slang goed schoon te maken.

https://shishaquality.nl/shisha-kopje/