Relax Club
Image default
Anders

Tips voor het fietsen op een speed pedelec

De speed pedelec wint steeds meer aan populariteit. Dit komt met name door het feit dat deze fietsen een snelheid kunnen behalen tot maar liefst 45 kilometer per uur en daarmee voor veel woon-werkverkeer ontzettend interessant is als vervanging van de auto of het OV. Niet alleen gezien het tijdsvoordeel, maar ook de kosten die het reizen met de auto of het OV met zich meebrengen. Dus loop jij al een tijdje met het idee om een speed pedelec aan te schaffen, dan hebben wij een aantal tips voor je, die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

De actieradius

Wanneer jij met je fiets dagelijks 20-40 kilometer moet fietsen, dan is het aan te raden niet te kiezen voor een actieradius van 40 kilometer. De kans dat je het dan net wel of net niet haalt is dusdanig, dat het niet bepaald ontspannen werkt. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf bepaald hoeveel kilometer jij dagelijks moet fietsen, zodat je op basis daarvan een geschikte accu kunt uitzoeken. Je actieradius is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals je gewicht, je snelheid en ook de temperatuur buiten. Denk hier dus overna.

 

Draag een helm

Wanneer je een speed pedelec koopt, moet je verplicht een helm dragen. Logisch natuurlijk, aangezien je een gele kentekenplaat hebt en je een snelheid van tot wel 45 kilometer per uur kunt bereiken. Denk er dus goed over na welke helm jij zou willen dragen. Het dragen van speed pedelec helmen is namelijk van essentieel belang. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je geen helm draagt en je met 45 kilometer per uur met je hoofd op het wegdek terecht komt.

 

Onderhoud

Uiteraard heeft een speed pedelec onderhoud nodig. Het is daarom dus ook niet gek om direct na te denken over een onderhoudscontract bij de fietsenmaker waar jij je fiets koopt. Aangezien de onderdelen van een speed pedelec flink in de papieren kunnen lopen, is het wel verstandig hier goed over na te denken. Dit geldt overigens ook wanneer je een nieuwe scooter koopt. Scooteronderdelen zijn namelijk vaak een flinke uitgave. Vooral wanneer je een nieuwe scooter hebt, is het wel zo fijn dat er de juiste onderdelen worden gebruikt en je geen beroep hoeft te doen of tweedehands onderdelen omdat je budget nieuw niet toelaat.