Relax Club
Image default
Anders

Strelitzia nicolai: zo onderhoud je deze witte paradijsvogelplant

De Strelitzia nicolai, ook wel bekend als witte paradijsvogelplant, is een sierlijke kamerplant. Vanaf een hoogte van 3 meter kan de plant tot bloei komen met mooie witte bloemen. In de woonkamer zal dit dus waarschijnlijk niet gebeuren. Desondanks is het een prachtige plant om in huis te hebben. De mooie grote bladeren geven sfeer en de plant blijft erg lang mooi. Hier zijn enkele tips om de Strelitzia nicolai optimaal te verzorgen.

 

1 – Licht en temperatuur

De Strelitzia nicolai heeft helder, indirect licht nodig. Plaats de plant dus bij een raam waar hij voldoende licht krijgt, zonder direct zonlicht. De plant gedijt het best bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden.

 

2 – Water geven

De Strelitzia heeft matig water nodig. Laat de bovenste laag tussen gietbeurten door opdrogen, maar zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Vermijd te veel water. Dit kan namelijk leiden tot wortelrot. In de zomer heeft de plant meer water nodig dan in de winter.

 

3 – Luchtvochtigheid

De Strelitzia houdt van een hoge luchtvochtigheid. Besproei de plant dus regelmatig met water om de luchtvochtigheid rondom de plant te verhogen. Plaats de plant ook niet in de buurt van een kachel of airconditioner. 

 

4 – Voeding

In de zomer is het raadzaam om de plant eens in de twee weken vloeibare kamerplanten meststof te geven. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. 

 

5 – Snoeien

Snoei de plant regelmatig om deze er netjes uit te laten zien. Verwijder dode bladeren en bloemstelen. Als de plant te groot wordt, kun je de stam voorzichtig inkorten om de hoogte te verminderen. 

 

6 – Draaien van de pot

Draai af en toe de pot van de Strelitzia nicolai. Doordat alle zijden van de plant dan blootgesteld worden aan het licht, bevorder je een gelijkmatige groei. Zo zorg je dus voor een mooie, volle plant. 

 

Al met al is de Strelitzia nicolai een prachtige plant en een echte toevoeging aan elke huiskamer. Met de juiste verzorging kan hij jarenlang meegaan en zorgt hij het hele jaar door voor een tropische sfeer in huis. 

 

https://mypalmshop.nl