Relax Club
Image default
Anders

Shampoo bars voor vet haar: leer over hun voordelen

Steeds meer mensen hebben de voordelen ervaren van het gebruik van shampoo bars. Ontdek nu of het tijd is om je bij deze natuurlijke en duurzame beweging aan te sluiten!

Wat is shampoo bars?

Kortom, een shampoo bar is een vaste versie van de traditionele vloeibare shampoo.

Shampoo bars hebben dezelfde functie als de vloeibare versie, ze werken in op het haar en brengen reinheid, hydratatie, glans en andere voordelen voor jouw haar en hoofdhuid. Wat hier natuurlijk verandert, is de presentatie van het product: in plaats van in flessen, wordt deze shampoo in een stevig formaat geleverd.

Shampoo bar voor vet haar

Degenen die lijden aan vet haar vinden het moeilijk om de ideale shampoo te vinden.

In die zin worden shampoo bars steeds bekender om hun diepere reiniging van het haar, waardoor de vettigheid van de hoofdhuid op evenwichtige wijze wordt gereguleerd en glans en een natuurlijke textuur worden verkregen.

De shampoo vettig haar bevordert verfrissing, hydratatie en natuurlijke vet beheersing.

Voordelen van shampoo bars

Shampoo bars werden geïntroduceerd om vloeibare shampoo te vervangen tijdens het reizen omdat sommige Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen flessen vloeibare shampoo uit hun bagage verboden.

Als je een ecologische voetafdruk volgt en je impact op de wereld wil verkleinen, moet je vloeibare shampoo vervangen door shampoo bars.

Shampoo bars bevorderen een diepe reiniging, zijn zuiniger – een bar shampoo is gelijk aan ongeveer 500 ml vloeibare shampoo – en behandelen je haar zonder kunstmatige chemische middelen.

Naast het praktische aspect zijn de shampoo bars vervaardigd van plantaardig materiaal, d.w.z. dat zij natuurlijk en veganistisch zijn en minder verpakkingsmateriaal gebruiken dan conventionele shampoos.

Gezondheid en economie

Omdat het een sterk geconcentreerd product is, hebben shampoo bars een grotere opbrengst dan de traditionele versie.

In het algemeen worden in shampoo bars minder chemische additieven gebruikt dan in vloeibare shampoo. Het zijn volledig natuurlijke producten, zonder parabenen, conserveringsmiddelen, synthetische sulfaten, kleurstoffen en andere soortgelijke stoffen.

Hierdoor wordt jouw gezondheid niet aangetast door direct contact met dergelijke ingrediënten.