Relax Club
Image default
Anders

Op vakantie als geregistreerde partners

Op vakantie als geregistreerde partners 

Op vakantie gaan is natuurlijk ontzettend leuk. Al helemaal als dit met jou partner is. Sterker nog, het is nog leuker met jouw geregistreerde partner. Je hebt samen een samenlevingscontract en dan wil je uiteraard gezellig samen op vakantie kunnen gaan. 

Toch brengt dit soms nog wel eens vragen met zich mee. Niet de vraag de kosten geregistreerd partnerschap, dat is een ander verhaal. Vooral de vraag hoe dit precies werkt als je op vakantie gaat en welke mogelijkheden je allemaal hebt.

Rekening houden met andere wetten

Het geregistreerd partnerschap is natuurlijk leuk, maar in het buitenland zijn hier zeker verschillende wetten voor. In sommige landen ben je eigenlijk niets van elkaar omdat je niet getrouwd bent. Binnen de EU is dit vaak niet zo. Binnen de EU kan je vaak wel door als partners. 

Als je echt naar het buitenland gaat is het wel belangrijk om hier rekening mee te houden. Sommige landen zullen zelfs vragen wat is geregistreerd partnerschap? Dat maakt het allemaal tijdens de vakantie wat minder leuk. Je kan dan daar ook beter wel even naar kijken. 

In de meeste gevallen kan je in een ander land prima als normale partners over straat. Het maakt dan niet uit of je getrouwd bent of niet. Dat is niet zomaar iedereens zaak. Voor op vakantie maakt het dan ook in de meeste gevallen niet uit. 

In Nederland op vakantie

Wanneer je binnen Nederland op vakantie bent is het natuurlijk helemaal makkelijk. Hier maakt het niet uit of je getrouwd of alleen partners bent. Jullie hebben in Nederland allebei hetzelfde recht. Daarnaast is de communicatie veel makkelijker omdat het jullie moedertaal is. 

In Nederland op vakantie is altijd een leuke uitdaging, omdat je dan toerist in eigen land kan spelen. Soms kom je dingen tegen die je eerder nooit verwacht had van ons kikkerlandje. Van het partnerschap zal je echt tijdens deze rondreis geen last hebben. 

Het is wel handig om van te voren af te spreken hoe je elkaar noemt. Ben je man en vrouw of juist niet? De meeste mensen zullen dit zo zien wanneer jullie dezelfde achternaam delen. Wanneer dit niet zo is, zal ook in Nederland hier wel eens naar gekeken worden. 

Snel alle informatie checken

Gelukkig is het tegenwoordig erg makkelijker om allerlei informatie te checken. Als je wilt weten hoe iets precies in een ander land werkt, dan kan je dit prima op het internet op zoeken. Op die manier kom je er direct achter wat veilig is en wat niet. 

Voor jezelf is het ook van te voren fijn om te weten wat jou te wachten staat en wat niet. Zo voorkom je dat je voor onnodige verrassingen komt te staan. Dit zijn namelijk dingen die de meeste mensen graag willen voorkomen op een vakantie. 

Het is wel handig om de informatie over een reis van een gedegen website te halen waarvan je weet dat de informatie juist is. Zo voorkom je dat je verkeerde informatie gebruikt voor de reis.