Relax Club
Image default
Anders

Ontspannen in drukke tijden

We zijn de hele dag met elkaar verbonden via social media, internet en je smartphone. We hebben een 24-uurs economie en in de meeste huishoudens werken beide partners, vaak fulltime. Hoe kom je in deze drukke tijden nog tot rust? Als je geluk hebt kun je ergens in de week nog een paar uurtjes sporten maar al gauw bekruipt je het gevoel weer dat je door moet. Je moet presteren. Op je werk, in je sociale leven en zelfs voor je persoonlijke ontwikkeling. Tijd om eens op de rem te trappen en de boel de boel te laten. Zo doe je dat!

Plan je vrije tijd

Het klinkt misschien een beetje het tegenovergestelde van wat de bedoeling is maar in een leven dat geregeerd wordt door de agenda is het helemaal niet zo’n gek idee om je vrije tijd te plannen. Zo weet je zeker dat je op die momenten ook echt niets te doen hebt. Wees consequent en ga niet alsnog van alles ondernemen voor je werk of je huishouden ‘omdat je een paar uur vrij hebt’. Je hebt recht op je vrije tijd!

Zet je schermen op zwart

Neem afstand van social media, je telefoon, computer en televisie. Anders ga je alleen maar in een soort stand-by modus totdat het weer tijd is om verder te gaan met je leven. Het is juist de bedoeling dat je bewust met je ontspanning bezig bent!

Bewegen is goed voor de ziel

Ga in plaats van op je bank te blijven zitten, iets actiefs doen. Je hoeft niet meteen sportprijzen te bestellen, ga gewoon lekker wandelen. Maak een tripje naar een natuurgebied of juist naar de stad. Of ga lekker een rondje fietsen. Bewegen zorgt ervoor dat je aan de ene kant bewust ergens mee bezig bent en tegelijkertijd kan je geest even afdwalen en de drukte van het dagelijks leven verwerken.