Relax Club
Image default
Anders

Leuke manieren om te ontspannen

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om te ontspannen. En, wat leuk is? Dat is natuurlijk bijzonder persoonlijk. Ben jij niet zo van de yogamatjes en de meditaties? Dan wil dat niet zeggen dat er geen andere manieren zijn om te ontspannen. Wil jij wel weten welke? Lees dan verder, dan zie je vanzelf wel iets wat mogelijk goed bij jou past.

Ga zingen met muziekbanden

Het wordt vaak zwaar onderschat hoe ontspannend zelf zingen is. Het maakt daarbij helemaal niet uit of jij niet zo goed kan zingen. Zingen ontspant en dat is fijn. Met muziekbanden is het nog leuker zingen. Zo kun je bijvoorbeeld de dag starten met één van jouw favoriete muziekbanden. Zo heb je de muziek bij de hand en ben jij de stem. Muziekbanden zijn ook nog eens een mooie oefening om de muziektekst te leren onthouden. En als je iets leert kan dit voor flow zorgen. Dat is ook een fijne ontspanning.

Ga hardlopen

Soms is het niet dat je op de bank moet hangen om te ontspannen, soms moet je juist actief worden. Een lichaam heeft beweging nodig. Mensen met een kantoorbaan kunnen soms in de nacht niet goed de slaap te pakken krijgen, omdat het lichaam nog niet moe is. Met hardlopen los je dat mooi op. Bijkomend voordeel is dat je zo ook nog eens aan je conditie werkt.

Lees een boek

Het is heel verleidelijk om een uur op social media te scrollen. Maar, het werkt in principe net zoals bij roken. Het ontspant soms niet meer omdat het zo leuk is, het ontspant omdat je inmiddels verslaafd bent en je dan je ‘slechte stoffen’ krijgt. Bij het lezen van een boek, overkomt je dat niet zo snel. Nog een voordeel is dat je ogen zo ook beter kunnen ontspannen. Te veel beeldscherm is niet goed voor de ogen en houdt je wakker.

Lach

Het maakt niet eens uit of er iets is om te lachen of niet. Lachen zorgt voor instant ontspanning. Als je maar lang genoeg ‘nep lacht’ ga je vanzelf echt lachen, als je door blijft lachen. Er worden zelfs lach workshops gehouden. Misschien eens leuk om met een vriendenclub te doen?

Ga de natuur in

Je hoef niet ‘zweverig’ te zijn, om van de rust te genieten. Luister naar de vogels in het bos en je merkt dat je staat van zijn veranderd. Met het luisteren naar de vogels moet je namelijk alert zijn. Dat kan als je in het nu bent. En, in het nu zijn is nu eenmaal erg ontspannend. In het nu zijn namelijk zelden problemen.

https://orkestbandjes.nl/