Relax Club
Image default
Anders

Hoe wordt een animatie gemaakt?

Hoe wordt een animatie gemaakt?

Als je een animatie gaat laten maken, dan wil je waarschijnlijk ook weten hoe zo’n proces verloopt. Op die manier heb je beter zicht op de stappen die moeten worden gezet om een animatie tot stand te laten komen en kun je bepalen waar in het proces je nog invloed kunt uitoefenen op het eindresultaat.

Elk bureau houdt er uiteraard zijn eigen werkwijze op na, maar grofweg zijn er 6 stappen die je kunt onderscheiden tijdens het productieproces van een animatie.

In 6 stappen van niets naar dé perfecte animatie!

 Instructie Allereerst zullen de makers van jouw animatie je beter willen leren kennen. Wie ben je, waar staat jouw organisatie voor en wat wil je met de animatie bereiken? Zij moeten natuurlijk genoeg input krijgen om een mooi concept idee voor je te realiseren dat waarschijnlijk nog niet helemaal, maar in elk geval toch al grotendeels overeenkomt met waar je uiteindelijk wilt zijn.

Het eerste idee Nadat de makers van de animatie de benodigde input van jou hebben ontvangen, gaan ze aan de slag met het uitschrijven en -tekenen van het idee. In dit stadium van het proces zal dat nog vooral in grote lijnen zijn. De uitkomsten hiervan worden aan je gepresenteerd om te checken of de makers op de goede weg zijn.

Het script is onmisbaar De volgende stap is het maken van het script. Welke teksten moeten door de voice over van de animatie worden uitgesproken? Het bureau zal je enkele suggesties doen en aan jou de taak om de juiste te kiezen.

Concept Al deze input wordt door het bureau omgetoverd in een storyboard waarop alles samenkomt. Op die manier krijg je een goed beeld van hoe de uiteindelijke animatie eruit komt te zien. De animatie begint nu echt al een beetje te leven!

Let the real work begin! Nadat het storyboard door jou is goedgekeurd kan het echt animeren gaan beginnen. Dit is voor de vakidioten het leukste stukje van het proces. Hier komt namelijk alles samen. Alles is nu duidelijk en de animatie wordt nu daadwerkelijk gemaakt.

Spread the animatie De animatie is af. Als het goed is ben je erg blij met het eindresultaat en kan je niet wachten om de animatie de wereld in te slingeren. Dat kan je nu ook echt gaan doen. Vaak is er bij het bureau dat de animatie heeft gemaakt ook voldoende kennis in huis om jou goed te adviseren hoe en via welke kanalen je de animatie het best kunt verspreiden om het beste resultaat te bereiken.

Donker Media maakt voor jou dé perfecte animatie

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over het laten maken van een animatie? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Donker Media. Wij gaan vol enthousiasme voor je aan de slag!