Relax Club
Image default
Anders

Het belang van rust tijdens het sporten

Het belang van rust tijdens het sporten

 

Iedere sporter weet dat er niets belangrijker is na een stevige sportsessie dan voldoende rust. Dit geldt niet alleen voor een duursport, maar ook voor krachtsport. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je lichaam beschikt over voldoende voedingsstoffen om te kunne herstellen. Vaak heerst er de gedachte dat veel trainen belangrijk is voor een goed resultaat. Uiteraard is dit ook voor een deel het geval, maar veel trainen zonder voldoende rust en gezonde voeding werkt juist alleen maar averechts. Om je een idee te geven wat de belangen zijn van zowel voldoende rust als goede voeding, hebben we ze hier voor je verder uitgelicht.

 

De juiste outfit

 

Je trainen, voeding en rust kan nog zo goed zijn, maar zonder de juiste materialen ben je natuurlijk nog nergens. Het is daarom dus ook belangrijk dat je hier goed in investeert. Dat betekent niet dat het allemaal ontzettend duur moet zijn, maar het moet wel aansluiten bij je eigen lichaam. Zo is het bij hardlopers bijvoorbeeld ontzettend belangrijk dat ze de juiste schoenen dragen, die zorgt voor een demping van iedere stap wat je zet. Daarnaast is het voor vrouwen natuurlijk ook van belang dat ze een sport bh dragen. Waar veel vrouwen wel een sport bh met voorsluiting na operatie dragen, zien we dat dit bij het sporten nog wel eens wordt vergeten.

 

Voldoende rust

 

Wanneer je je spieren traint, dan veroorzaak je in principe bij iedere training scheurtjes in je spieren. De scheurtjes hebben tijd nodig om te herstellen. Het daarom dus ook ontzettend belangrijk dat jij je spieren na een stevige work-out minimaal 48 uur rust geeft. Twee dagen achter elkaar dezelfde spiergroep trainen is dus daarom ook absoluut niet bevorderlijk voor de groei en ontwikkeling van je spieren en zal eerder mee kapot maken, dan dat het uiteindelijk opgebouwd. Tussen de trainingen door is het daarnaast dus belangrijk dat je ook voldoende rust, wat betekend toch zo’n minimaal 8 uur slaap per dag.

 

Juiste voeding

 

Je outfit is perfect, de trainingen gaan goed en ook de rust die je pakt is voldoende om te kunnen herstellen. Dan is als laatste punt natuurlijk de voeding een hele belangrijke. Je lichaam heeft immers de juiste brandstof nodig om in je anita bh zonder beugel te kunnen presteren en ook herstellen. Eiwitten zijn hierin een belangrijke bron van voedingsstoffen. Dit zijn de bouwstenen voor je spieren en zorgen voor een goed herstel.