Relax Club
Image default
Anders

Een sportschool die relaxen en bewegen combineert beginnen?

Sportscholen zijn al jaren populair onder sportend Nederland. Je kunt gaan wanneer je wilt, het is relatief goedkoop en je hebt vaak veel keuze in apparaten of sportlessen die je kunt volgen. Helaas is er de laatste 20 jaar een trend ontstaan waarbij sportscholen steeds meer fitnessfabrieken zijn geworden. Om de prijs zo laag mogelijk gehouden is er bezuinigd op personeel en op faciliteiten. Het resultaat is dat je inderdaad weinig betaalt maar daar krijg je dan ook een saaie loods of hal vol met apparatuur voor terug. Hulp of ondersteuning bij je training is vaak niet mogelijk, tenzij je extra betaalt en veel lessen moet je tegenwoordig op een schermpje volgen. Maar het kan ook anders. En dat is niet eens een nieuw idee.

Het probleem met hedendaagse sportscholen

Dit is geen artikel dat claimt dat ‘vroeger alles beter was’. Apparatuur op sportscholen is flink verbeterd en ook wat hygiëne betreft zijn er grote stappen gemaakt. Maar waar je vroeger na een training nog wel eens een biertje aan de bar kon drinken of wat kon eten, kun je tegenwoordig nog net een eiwitshake krijgen. Iets dat de meeste sporters overigens helemaal niet nodig hebben. Er hangt tegenwoordig meer een mentaliteit van ‘kom binnen, doe je ding en ga zo snel mogelijk weer weg’.

Wat was vroeger dan wel beter?

Er werden nog wel eens wedstrijdjes georganiseerd, al dan niet voor een goed doel. Vaak met een leuke prijs. Dat kon een korting op je abonnement zijn of iets simpels als een gepersonaliseerde sleutelhanger. Het punt is dat er faciliteiten waren en initiatieven werden genomen om mensen aan de sportschool te binden, waardoor de opkomst en retentie van klanten een stuk hoger was. Sportief bezig zijn en relaxen worden tegenwoordig misschien iets te vaak als twee losse onderdelen gezien, terwijl beide nou net zo belangrijk zijn voor een gebalanceerd en leuk leven.