Relax Club
Image default
Anders

Een lockpick set kopen, waar begin je?

Lockpicking is een hobby die al eeuwen bestaat. Het is een van die dingen waar mensen van houden of een hekel aan hebben, maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik ga de basisprincipes doornemen, zodat je aan je lockpicking reis kunt beginnen!

Het eerste wat je moet doen is een paar sloten zoeken en daarmee oefenen. Je zult er een paar zonder sleutelgaten willen, want die zijn gemakkelijker open te peuteren dan sloten met sleutelgaten. De volgende stap is uit te zoeken welke lockpick set het beste voor je werkt- er zijn veel verschillende stijlen zoals snake rakes, diamond lockpicks, single pin picking picks, enz. en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van het soort slot dat je probeert open te picken.

 

Het kiezen van de juiste lockpick set

Een van de belangrijkste elementen van lock picking is het kiezen van het juiste gereedschap voor de job. Hoewel vaardigheid belangrijk is, is het nog belangrijker om je lock picking techniek af te stemmen op het juiste type plectrum, omdat sommige plectrums in sommige situaties gewoon niet geschikt zijn.

 


Helaas, de meeste van de lock picks niet te onderscheiden voor het ongetrainde oog, en dit vaak laat beginnende pickers gefrustreerd met een slot dat niet open wil, zelfs na een ton van de praktijk. Bij het kiezen van een pin-tumbler slot zijn er zes hoofdtypen sleutels die je kunt gebruiken: korte haken, diepe haken, offset haken, schrobberende harken, schommelende harken, en ritsen harken. Elk type is ontworpen om te passen bij de twee basistechnieken van lock picking, dus een perfecte techniek-pick match is van cruciaal belang.

 

Lockpicking is een kwestie van veel oefenen

Het enige wat nodig is, is een beetje geduld en wat oefening! Bedenk dat het kunnen lockpicken van sloten handig kan zijn in noodgevallen als je geen toegang hebt tot sleutels of het sleutelgat geblokkeerd is door vuil. Veel plezier bij het lockpicken!