Relax Club
Image default
Anders

De verschillende soorten eczemen

Een ooglidcorrectie komt vaker voor dan je denkt. De redenen voor deze ingreep variëren van hangende oogleden of wallen. Bij hangende oogleden, is de oorzaak de dikte van de oogleden. Als deze oogleden opzwellen, worden ze zwaarder waardoor ze gaan hangen. Het zwaarder worden van de oogleden komt door het ouder worden. Door ouderdom neemt naast de afzakkende elasticiteit in de ogen, ook het vetweefsel dat zich achter door oog bevindt uit. Daarbovenop, zwakken de wenkbrauwen af doordat huid in het voorhoofd langzamerhand verzakt. Een ooglidcorrectie kan een oplossing zijn tegen de afzakkende elasticiteit van de ogen, maar een ooglidcorrectie kan soms verkeerd aflopen, met als gevolg eczeem rondom de ogen. Welke varianten van eczeem onder de ogen zich kunnen voordoen, lees je hieronder.

Atopisch eczeem

De meest voorkomende soort eczeem is het atopische eczeem. Deze eczeem is niet besmettelijk. Het is namelijk een eczeem dat ontstaan door een allergische reactie, vandaar het woord atopie. Dit soort eczeem komt niet alleen rondom de ogen maar ook rondom benen. Een atopisch eczeem kan je het beste herkennen aan de onder andere de roodheid, schilfering en rode bultjes op de huid. Atopisch eczeem rondom de ogen komt meestal onder de ogen voor.

Nummulair eczeem

Voor de mensen die in het algemeen al een gevoelige huid hebben kan ook nummulair eczeem voorkomen. Voor deze mensen uit nummulair eczeem zich vooral in scherp begrensde eczeem plekken. Deze plekjes bestaan ook weer uit roodheid, schilfertjes en blaasjes. Het verschil tussen de atopische eczeem en nummulaire eczeem is dat nummulair eczeem naast de uitslag ook nog eens jeukerig gevoel teweegbrengt.

Uitdorgingseczeem

Ook het uitdrogingseczeem heeft te maken met een gevoelige huid, in dit geval de droge huid. Een andere benaming van dit soort eczeem is ook wel “asteatotisch eczeem” of “craquelé eczeem. Doordat de huid bij uitdrogingseczeem dermate uitdroogt ontstaan er kleine barstjes. De plekken waar dit eczeem het meeste voorkomt zijn de benen en armen. Warm water, zeep en reinigingsmiddelen verzachten de vetlaag. Hierdoor ontstaat er dus de droge huid. De oplossing van uitdrogingseczeem is door een vet zalf op te smeren.

Mocht je overwegen om een ooglidcorrectie uit te voeren is het handig om dit wel te verleggen met een expert. Voor meer informatie kan je altijd terecht bij een expert.

 

https://ooglift.nl/